Κλινικός Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής ενηλίκων, παιδιών, οικογενειών

 
 
Random Article


 
Νεα
 

 

Ψυχολόγος online

Ψυχολόγος online  – Διαδικτυακή ή τηλεφωνική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία

Αν ενδιαφέρεστε συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας 


  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Κινητό τηλέφωνο (απαραίτητο)

  Επιθυμητή ώρα και μέρα online συνεδρίας (απαραίτητο)

  Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο;

  Πατήστε το κουμπί για να αποσταλεί το μήνυμα σας

  Μπορείς να μιλήσεις ανώνυμα τηλεφωνικά ή διαδικτυακά

  Η τηλεφωνική ή διαδικτυακή συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία είναι -για όσους επιθυμούν- μια ψυχολογικού τύπου βοήθεια βρισκόμενοι στον προσωπικό τους χώρο και σε ασφαλείς για τους ίδιους συνθήκες, εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό πολύτιμο χρόνο και αποφεύγοντας επιπρόσθετα έξοδα μετακίνησης.

  Με ποιον τρόπο γίνεται η επικοινωνία;
  Ως μέσο επικοινωνίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάμεσα σε e-mail, τηλέφωνο, ή Skype.

  Είναι ασφαλής η διαδικτυακή επικοινωνία;
  Η επικοινωνία σας είναι απόλυτα ανώνυμη και σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητηθούν στοιχεία που είναι δυνατόν να αποκαλύψουν την ταυτότητά σας. Το ιατρικό απόρρητο αφορά και δεσμεύει και τον κάθε ψυχολόγο.

  Τι μπορώ να ρωτήσω;
  Μπορείτε να ρωτήσετε για οτιδήποτε εσείς οι ίδιοι επιθυμείτε και θεωρείτε σημαντικό και που αφορά την ψυχική σας υγεία και τις κοινωνικές της συνιστώσες. Πιο συγκεκριμένα, προβλήματα που έχουν σχέση με άγχος, ανησυχία, ένταση, κατάθλιψη, συναισθηματικές δυσκολίες/προβλήματα, χαμηλή αυτοεκτίμηση, διαχειρίση πένθους, υπαρξιακά θέματα, κρίσεις ζωής, προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις ή στην οικογενειακή ζωή, προβλήματα εθισμού και εξάρτησης, σεξουαλικές διαταραχές κ.ά.

  Πώς κλείνεται ραντεβού για μια συνεδρία;
  Πρώτα επικοινωνείτε μαζί μας με e-mail για να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας, κατόπιν ερχόμαστε σε επαφή μαζί σας διαμέσου e-mail ή τηλεφωνικά μέσα σε 24 ώρες και ορίζουμε την ημερομηνία και ώρα της συνεδρίας. Μετά τον ορισμό του ραντεβού της συνεδρίας, πληρώνετε για αυτήν. Όταν έρθει η στιγμή της συνεδρίας, επικοινωνούμε εμείς με εσάς τηλεφωνικά ή μέσω Skype.

  Όροι που πρέπει να έχετε υπόψη
  Πιθανές αλλαγές

  Μπορείτε να αλλάξετε την ημερομηνία ή την ώρα της συνεδρίας σας, εάν μας ειδοποιήσετε τουλάχιστον 48 ώρες πριν την έναρξη του ήδη καθορισμένου ραντεβού. Συνεδρίες που έχουν ήδη πληρωθεί δεν αναιρούνται και δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων για αυτές.

  Πιθανές προβληματικές καταστάσεις

  Εάν ο πελάτης δεν απαντά στις κλήσεις μας -διαδικτυακά ή τηλεφωνικά- το ραντεβού θεωρείται ως γενόμενο. Σε μια τέτοια περίπτωση, σας ενημερώνουμε με e-mail για πιθανά τεχνικά προβλήματα. Διατηρούμε το δικαίωμα να αναβάλουμε μια συνεδρία, λόγω τεχνικών ή άλλων σοβαρών προβλημάτων. Εάν κρίνουμε πως δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να απαντήσουμε σε μια κάποιο ερώτημά σας ή δεν είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε μια συνεδρία σε πραγματικό χρόνο, τότε σας επιστρέφουμε το χρηματικό της αντίτιμο.
  Οι συνεδρίες διαμέσου κινητού τηλεφώνου ισχύουν μόνο για την Ελλάδα. Εάν διαμένετε στο εξωτερικό, η συνεδρία μπορεί να γίνει με τηλεφώνημά σας στο σταθερό μας τηλέφωνο.

  Ψυχολόγος online

  Τι είναι online-θεραπεία ( Ψυχολόγος online );

  Ο όρος «online-θεραπεία» χρησιμοποιείται για την ψυχοθεραπεία που γίνεται διαδικτυακά, και συγκεκριμένα διαμέσου emails, chat, Skype, ή τηλεφωνικά.

  Τώρα πλέον, είναι απόλυτα εφικτή και τεκμηριωμένα αποτελεσματική η βοήθεια για διαφόρων ειδών ψυχολογικού τύπου δυσκολίες (άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, πένθος, χωρισμός, φοβίες, διαπροσωπικές σχέσεις κ.ά.) διαμέσου ενός υπολογιστή ή τηλεφωνικά.

  Πλεονεκτήματα Ψυχολόγου online – online θεραπείας

  Για κάποιον που ο χρόνος του είναι περιορισμένος ή που διαμένει μακριά και δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε κάποιον θεραπευτή ή που δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να μεταβεί σε άλλη πόλη συχνά, η online-θεραπεία αποτελεί μία καλή εναλλακτική επιλογή.

  Για κάποιους που σκέφτονται το ενδεχόμενο να ζητήσουν ψυχοθεραπευτική βοήθεια αλλά έχουν κάποιες επιφυλάξεις, η επιλογή και εμπειρία της online-θεραπείας μπορεί να αποτελεί μια καλή ευκαιρία και ένα προσεκτικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

  Μειονεκτήματα  Ψυχολόγου online – online θεραπείας

  Η ελευθερία και ευελιξία που δίνει η online-θεραπεία μπορεί να αποτελούν και μειονέκτημα. Η απουσία της άμεσης επαφής διευκολύνει το ενδεχόμενο απόκρυψης, αποφυγής και αναβολής ή το να παραιτηθεί από την προσπάθεια λήψης βοήθειας εάν κάποια στιγμή αισθανθεί αδύναμος να αντιμετωπίσει άμεσα τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στην πορεία.

  Κάθε μορφή ψυχολογικού τύπου βοήθειας έχει ως προϋπόθεση την ενεργητική συμμετοχή του θεραπευόμενου ώστε να υπάρξει θετική έκβαση. Η διαδικτυακού τύπου θεραπεία απαιτεί ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο και δυνατότητα αυτονομίας. Το ενδεχόμενο διακοπής της online-θεραπείας μειώνεται με τη δυνατότητα από την πλευρά του θεραπευόμενου να επικοινωνεί με τον θεραπευτή -όποτε αυτό είναι αναγκαίο- διαμέσου emails.

  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

  Ι. ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ

  Α. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσα και διαμένω. Μετά το τέλος των γυμνασιακών μου σπουδών, πήγα για σπουδές στη Σουηδία όπου και πήρα το πτυχίο της ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, με τίτλο διπλωματικής εργασίας «Μεταιχμιακή οργάνωση προσωπικότητας».

  Β. Κατόπιν, πήρα τον τίτλο «Master of Science in Psychology» συγγράφοντας διπλωματική εργασία με τίτλο «Ο όρος εκδραμάτιση και οι τρόποι έκφρασής του σε σοβαρές ψυχοπαθολογίες».

  Γ. Για την απόκτηση του τίτλου του ειδικού κλινικού ψυχολόγου συνέγραψα την επιστημονική εργασία με τίτλο «Η εξέλιξη της προσωπικότητας και της ταυτότητας από 0-3 έτη μέσα από μια ψυχαναλυτική θεώρηση».

  Δ. Πλην των ανωτέρω, έκανα από προσωπικό ενδιαφέρον και σπουδές δύο χρόνων στην Παιδαγωγική και ενός εξαμήνου στην Κοινωνιολογία.

  Ε. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στην Ψυχολογία, και εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντός μου για την άμεση κλινική εργασία, έκανα τις παρακάτω σπουδές/εξειδικεύσεις :

  1.  Κρατικό Δίπλωμα Ψυχοθεραπευτού Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας για ενηλίκους, που  αντιστοιχεί σε σπουδές τριών ετών

  2.  Ένα έτος εκπαίδευσης στη βραχεία ψυχοθεραπεία και στη θεραπεία κρίσεων  για παιδιά

  3.  Δύο έτη εκπαίδευσης στη διαγνωστική προσωπικότητας, διαμέσου προβλητικών tests, με προτεραιότητα στην προβλητική  μέθοδο Rorschach

  4.  Εξάμηνη εκπαίδευση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση γονέων  που έχουν παιδιά με σοβαρές ψυχοπαθολογίες

  5.  Παρακολούθηση δύο ειδικών κύκλων σεμιναρίων με θέματα :

   «Μοντέρνα θεωρία των αντικειμενότροπων σχέσεων της ψυχολογίας του    Εγώ»

  – «Εμβάθυνση στη μοντέρνα θεωρία των αντικειμενότροπων σχέσεων της ψυχολογίας του Εγώ»

  6.  Εκτός των εκατοντάδων ωρών εποπτείας που είχα κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκπαιδεύσεών μου, έκανα, από προσωπικό ενδιαφέρον, και εκατοντάδες άλλες με ειδικούς επόπτες-ψυχαναλυτές πάνω σε συγκεκριμένα κλινικά περιστατικά.

  Ζ.   Μετά την άφιξή μου στην Ελλάδα, έκανα τις παρακάτω εκπαιδεύσεις :

  1.  Διετή εκπαίδευση στη συστημική οικογενειακή θεραπεία, υπό την αιγίδα  του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

  2.   Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Υπηρεσίας Παιδιού και Εφήβου της Γ΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Α.Π.Θ., που διήρκεσε σχεδόν δύο έτη, με στόχο την εμβάθυνση σε διαγνωστικά και θεραπευτικά θέματα κλινικής ψυχοπαθολογίας, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μέσα από συστηματική μελέτη επιλεγμένων κλινικών  περιστατικών και με τη συμμετοχή ελλήνων και ξένων πανεπιστημιακών και    ψυχαναλυτών

  3.  Διετή εκπαίδευση, που οργάνωσε το Ίδρυμα Ερευνών για το παιδί «Σπύρος Δοξιάδης» στην Αθήνα, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών «Γέννηση και Μέλλον», με αντικείμενο την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης περιγεννητικών προβλημάτων. Η εκπαίδευση  περιλάμβανε -πέραν του θεωρητικού μέρους- και 220 ώρες πρακτικής εξάσκησης στο Τμήμα Νεογέννητων  της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Κ. Κυριακού».

   

  Η. Το 2004, αναγορεύθηκα διδάκτορας των Παιδαγωγικών Επιστημών του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. με βαθμό «Άριστα», και με θέμα διατριβής: «Η Συμβουλευτική Διαδικασία – Προς αναζήτηση ενός Μοντέλου Ψυχοκοινωνικής Συμβουλευτικής Παρέμβασης».

   

  ΙΙ.  ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

  α.  Έχω διδάξει για τέσσερα εξάμηνα το μάθημα της Κλινικής Ψυχολογίας, στο τμήμα Ψυχολογίας του North College.

  β. Για είκοσι περίπου χρόνια, έχω διατελέσει υπεύθυνος των μαθημάτων της εξελικτικής και κλινικής ψυχολογίας του εκπαιδευτικού προγράμματος των ειδικευομένων παιδοψυχιάτρων του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, καθώς και εποπτεύων στην αντιμετώπιση δύσκολων στο χειρισμό τους κλινικών περιστατικών (διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση).

  γ. Έχω διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στην Παιδαγωγική σχολή του Α.Π.Θ.

  ΙΙΙ. ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  Έχω δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα και εργασίες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχω συμμετάσχει σε δεκάδες εθνικά, διεθνή και παγκόσμια συνέδρια με προσωπικές ατομικές ανακοινώσεις

  Επίσης, έχω συγγράψει ένα κεφάλαιο σε βιβλίο για την ψυχική υγεία

  Το γραφείο του Ψυχολόγου Σάββα Ν. Σαλπιστή, Ph.D. βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Πατρ. Ιωακείμ 10

  Τηλ: 2310-234587, email:  salpistis@i-psyxologos.gr

  DSC_0030

   DSC_0027

  DSC_0010

  www.i-psyxologos.gr  Ψυχολόγος online