Τηλεφωνο

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2310.23.45.87

Email

salpistis@i-psyxologos.gr

Διεύθυνση γραφείου

Διεύθυνση γραφείου: Πατριάρχου Ιωακείμ 10, Θεσσαλονίκη (κέντρο)

Αν ενδιαφέρεστε για online συνεδρία

συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας 

BANNER-SAVVAS-SALPISTIS-PSIXOLOGOS-THESSALONIKI.-2jpg

Dr. Σάββας  Ν. Σαλπιστής  M.Sc. , Ph.D.

Διεύθυνση γραφείου : Πατριάρχου Ιωακείμ 10 , Κέντρο Θεσσαλονίκης

Τηλ. επικοινωνίας : 2310. 23.45.87

email: salpistis@i-psyxologos.gr

Στις online συνεδρίες , δίνεται η δυνατότητα, εφ'οσον ζητηθεί, για μια δωρεάν πρώτη αναγνωριστική συζήτηση, διάρκειας 15 λεπτών

Τι είναι online-θεραπεία ( Ψυχολόγος online );

Ο όρος «online-θεραπεία» χρησιμοποιείται για την ψυχοθεραπεία που γίνεται διαδικτυακά, και συγκεκριμένα διαμέσου emails, chat, Skype, ή τηλεφωνικά.

Τώρα πλέον, είναι απόλυτα εφικτή και τεκμηριωμένα αποτελεσματική η βοήθεια για διαφόρων ειδών ψυχολογικού τύπου δυσκολίες (άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, πένθος, χωρισμός, φοβίες, διαπροσωπικές σχέσεις κ.ά.) διαμέσου ενός υπολογιστή ή τηλεφωνικά.

 

Είναι ασφαλής η διαδικτυακή επικοινωνία;

Η επικοινωνία σας είναι απόλυτα ανώνυμη και σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητηθούν στοιχεία που είναι δυνατόν να αποκαλύψουν την ταυτότητά σας. Το ιατρικό απόρρητο αφορά και δεσμεύει και τον κάθε ψυχολόγο.

 

Με ποιον τρόπο γίνεται η επικοινωνία;

Ως μέσο επικοινωνίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάμεσα σε e-mail, τηλέφωνο, ή Skype

Τι μπορώ να ρωτήσω;

Μπορείτε να ρωτήσετε για οτιδήποτε εσείς οι ίδιοι επιθυμείτε και θεωρείτε σημαντικό και που αφορά την ψυχική σας υγεία και τις κοινωνικές της συνιστώσες. Πιο συγκεκριμένα, προβλήματα που έχουν σχέση με άγχος, ανησυχία, ένταση, κατάθλιψη, συναισθηματικές δυσκολίες/προβλήματα, χαμηλή αυτοεκτίμηση, διαχειρίση πένθους, υπαρξιακά θέματα, κρίσεις ζωής, προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις ή στην οικογενειακή ζωή, προβλήματα εθισμού και εξάρτησης, σεξουαλικές διαταραχές κ.ά.

Πώς κλείνεται ραντεβού για μια συνεδρία;

Πρώτα επικοινωνείτε μαζί μας με e-mail για να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας, κατόπιν ερχόμαστε σε επαφή μαζί σας διαμέσου e-mail ή τηλεφωνικά μέσα σε 24 ώρες και ορίζουμε την ημερομηνία και ώρα της συνεδρίας. Μετά τον ορισμό του ραντεβού της συνεδρίας, πληρώνετε για αυτήν. Όταν έρθει η στιγμή της συνεδρίας, επικοινωνούμε εμείς με εσάς τηλεφωνικά ή μέσω Skype.

 

Όροι που πρέπει να έχετε υπόψη

Πιθανές προβληματικές καταστάσεις

Εάν ο πελάτης δεν απαντά στις κλήσεις μας -διαδικτυακά ή τηλεφωνικά- το ραντεβού θεωρείται ως γενόμενο. Σε μια τέτοια περίπτωση, σας ενημερώνουμε με e-mail για πιθανά τεχνικά προβλήματα. Διατηρούμε το δικαίωμα να αναβάλουμε μια συνεδρία, λόγω τεχνικών ή άλλων σοβαρών προβλημάτων. Εάν κρίνουμε πως δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να απαντήσουμε σε μια κάποιο ερώτημά σας ή δεν είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε μια συνεδρία σε πραγματικό χρόνο, τότε σας επιστρέφουμε το χρηματικό της αντίτιμο.
Οι συνεδρίες διαμέσου κινητού τηλεφώνου ισχύουν μόνο για την Ελλάδα. Εάν διαμένετε στο εξωτερικό, η συνεδρία μπορεί να γίνει με τηλεφώνημά σας στο σταθερό μας τηλέφωνο.

Πιθανές αλλαγές

Μπορείτε να αλλάξετε την ημερομηνία ή την ώρα της συνεδρίας σας, εάν μας ειδοποιήσετε τουλάχιστον 48 ώρες πριν την έναρξη του ήδη καθορισμένου ραντεβού. Συνεδρίες που έχουν ήδη πληρωθεί δεν αναιρούνται και δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων για αυτές.

 

Πλεονεκτήματα Ψυχολόγου online / online θεραπείας

Για κάποιον που ο χρόνος του είναι περιορισμένος ή που διαμένει μακριά και δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε κάποιον θεραπευτή ή που δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να μεταβεί σε άλλη πόλη συχνά, η online-θεραπεία αποτελεί μία καλή εναλλακτική επιλογή.

Για κάποιους που σκέφτονται το ενδεχόμενο να ζητήσουν ψυχοθεραπευτική βοήθεια αλλά έχουν κάποιες επιφυλάξεις, η επιλογή και εμπειρία της online-θεραπείας μπορεί να αποτελεί μια καλή ευκαιρία και ένα προσεκτικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Μειονεκτήματα  Ψυχολόγου online - online θεραπείας

Η ελευθερία και ευελιξία που δίνει η online-θεραπεία μπορεί να αποτελούν και μειονέκτημα. Η απουσία της άμεσης επαφής διευκολύνει το ενδεχόμενο απόκρυψης, αποφυγής και αναβολής ή το να παραιτηθεί από την προσπάθεια λήψης βοήθειας εάν κάποια στιγμή αισθανθεί αδύναμος να αντιμετωπίσει άμεσα τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στην πορεία.

Κάθε μορφή ψυχολογικού τύπου βοήθειας έχει ως προϋπόθεση την ενεργητική συμμετοχή του θεραπευόμενου ώστε να υπάρξει θετική έκβαση. Η διαδικτυακού τύπου θεραπεία απαιτεί ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο και δυνατότητα αυτονομίας. Το ενδεχόμενο διακοπής της online-θεραπείας μειώνεται με τη δυνατότητα από την πλευρά του θεραπευόμενου να επικοινωνεί με τον θεραπευτή -όποτε αυτό είναι αναγκαίο- διαμέσου emails.